• Restaurants voor de ingang van het complex Pueblo Acantilado. Dicht bij het appartement complex.

AUTOHUUR
Ondanks het feit dat op een paar honderd meter van het complex een klein doch belangrijk treinstation is, raden wij elke huurder aan om in het bezit van een auto te zijn. Zelf huren wij altijd een auto via: www.doyouspain.com. Beschikbaar vanaf het vliegveld van Alicante. Wij hebben daar goede ervaringen mee en is zeker buiten het hoogseizoen ongelofelijk goedkoop! Maar let goed op de voorwaarden wat betreft de verzekering en de tank policy!

SUPERMARKTEN
In Campello zijn veel grote supermarkten. U blijft de N332 volgen (let op dan moet U na de kleine tunnel van El Campello voor de benzinepomp eraf gaan, bij de splitsing links aanhouden, over de weg heen en dan rechts de N332** blijven volgen dan krijgt U aan de linkerhand een hele grote supermarkt “CARREFOUR”.
In het centrum van Campello zelf zijn ook  enkele MERCADONA supers, Lidl en Aldi. Ook prima en zeer uitgebreid.
Maar ook in Villajoyosa is een grote Mercadona. Als U naar Villajoyosa gaat, de afslag zuid neemt,  eerste rotonde rechtdoor en dan bij de 2e stoplichten rechtsaf, 100 m verder links. In de directe omgeving van het appartement is in het begin van de straat (El Poblets) een klein supermarktje. Halverwegen deze straat is bij de ingang van het hotelketen Pueblo Acantilado ook een kleine supermarkt.

 Typisch Hollands
Voor de typische Hollandse producten zijn ook twee supermarkten. Als U de N332 richting El Campello volgt dan neemt U na de tunnel de afslag “la Coveta Fuma”. Aan het einde van dit weggetje heeft U rechts voor de spoorrails het doel bereikt!
Maar in Albir is een veel grotere supermarkt.  Daar zijn werkelijk alle Nederlandse producten te koop zijn. Dus mocht U even behoefte hebben aan een Hollands tintje….deze supermarkt heet SUPERCONTENT en is direct naast de Mac Donalds te vinden.

RESTAURANTS

Vooral in het centrum van El Campello en Villajoysa zijn veel restaurant te vinden.
Hierbij een overzichtje van de restaurants die wij eerder bezochten. Ons bezoek was heel willekeurig van: heel simpel tot iets beter. Heeft U goede ervaring opgedaan in een restaurant laat het ons dan svp weten. Restaurants in de directe omgeving van het complex:

 • Pueblo Acantilado. Dat is het complex direct in de buurt van het appartement. Daar bevinden zich 3 restaurants naast de receptie.   Binnen in het complex zelf kan men ook gebruik maken van het restaurant zonder dat men er logeert. Ontbijten kan men daar ook. Er is ook een wellness centrum bij de ingang van het complex.
 • Boven bij het strand naast het appartement is een zeer simpel  restaurantje genaamd “Jet set bar”(*) . De naam doet anders vermoeden!
 • Aan de overkant van het stationnetje is een wegrestaurant LANUZA(*). Het menu in de middag schijnt goed te zijn!
 • Aan het begin van de straat, net na de afslag staat op hoek het simpele restaurant Tonono (*).

(*)= Onder de 10 euro compleet 3 gangen dagmenu + dessert+onbeperkt wijn/water. Alleen overdag’s!

Een paar auto minuten verder:

 • In la Coveta Fuma zijn ook veel restaurants te vinden die speciaal gericht zijn op Nederlanders

In El Campello centrum bezoeken wij wat vaker:

 •  Restaurant La Cova, boven bij de jachthaven. Zowel het menu van de dag als a la carte eten prima. De meeste mensen eten het menu van de dag, maar daar moet je wel om vragen!  Het menu van de dag is meestal erg goed 3-4 gangen, inclusief wijn, water, brood voor Eu.17,50. Een aanrader! Bestellen voor 21.00 uur, anders is het verplicht a la carte eten!
 • Restaurant Pipo aan de boulevard zelf, vinden wij prima. Lekker zelf het vlees op eigen hete steen bakken.
 • Restaurant El Bourgonon. Aan de boulevard zelf. Prima Frans/Belgische keuken.
 • Restaurant Fresco, ook aan de boulevard. Goede prijs kwaliteit verhouding.
 • Restaurant Brel, ook aan de boulevard voor wat specialer eten.
 •  Restaurant La Petite Alsace. Wat meer Frans georiënteerd, ouderwetse inrichting, maar niet verkeerd. Hebben ook een menu van de dag voor EU.15,00. Wederom incl. wijn, water en brood. Ligging: net voor het centrum, aan de doorgaande weg rechts ruwweg parallel aan het begin van de boulevard.
 • Goed tapas eten in restaurant Tapeo aan de boulevard. .
 • Indian restaurant DAWAT, C/San Bartolome 40, tegenover de supermarkt Mercadona.
 •  Yaho Aziatisch restaurant. Met een zeer uitgebreide kaart aan Aziatische gerechten.  Een vrij groot complex waar diverse lekkere aziatische gerechten uit verschillende landen op de kaart staan. Volg de N332 richting Carrefour (zoals eerder omschreven) en let op dat je de goede afslag neemt. Wij zijn verschillende malen verkeerd gereden. Dus 25m na de afslag Murcia/Valencia is een afslag naar de benzinepomp en daar staat ook het restaurant. Je rijdt de afslag zo voorbij, dus let op!

Verder nog in El Campello: Asia Lee, Star of India, El Rancho de la Patata, La Vela

In Villajoysa bezochten wij:

 •  El Hogar del pescadors. Een restaurant gespecialiseerd in vis. Dit is een vrij bekende zaak, dus reserveren is aan te raden. Het bevindt zich op de doorgaande weg in Villajoysa midden in het centrum tegenover de benzinepomp.
 •  India restaurant Mahara.  Op de boulevard van Villajoysa, liefhebbers van India’s eten komen hier aan hun trekken.

TIPS die wij onlangs ontvingen:

 • Pizzeria Pio Nono, Calle Cruz de Mayo, local 5, El Campello
 • Thai restaurant Siam Beach,Calle Conde de Altea no.40, Altea  tel.0034603310631
 • Restaurant il Giardino d’Altea,  Partida la foya 21 Altea. tel.965846688
 • Restaurant Columbus ,Calle Sant Pere, 1, Altea, Spain, goed en zeer betaalbaar. Tel.966881043
 • Cafe-restaurant OPERA, calle Sant Pere 40, Bajo B, 03590 Altea.www.cafeopera-altea.com tel.965845047. Reserveren aanbevolen. ´smaandags gesloten
 • Restaurant El Sabor, weg van Albir naar Altea,  Avenida del Puerto 22, tel.9658432. Internationale keuken, prima prijs/kwaliteit
 • Restaurant Zero Zero in Altea, lounge sfeer. Ctra de Albir 21 tel.966880763
 • Restaurant Bussola in Altea. www.ristaurantebussola.es
 • Restaurant Amigosbistro Nas y Dino in Benidorm www.Amigosbistro.com

Algemeen: In spanje is het beslist niet vreemd om schotels te delen en dan vooral voorgerechten. Als je dat wenst dan krijg je een of meer extra bord(en). Delen= para compartir.

MEDISCHE HULP

HET ADRES VAN HET COMPLEX WAAR U ZICH BEVINDT IS: CALA MERCED, CALLE ORIOLA 118, 03560,EL CAMPELLO (VENTA LA NUZA). Voor het navigatiesysteem kunt U het beste instellen: Carrer de Polop 2 in El Campello.
In deze omgeving wonen veel Nederlanders. De medische zorg is daarop afgestemd. Benidorm is maximaal 15 km van het appartement. Als er iemand naar het ziekenhuis moet dan kun je het beste (zeggen de Hollanders!) gaan naar Clinica Benidorm of Hospital IMED. Daar zijn veel Hollandse artsen en schijnt super te zijn. Wordt over het algemeen gewoon betaald door de zorgverzekeraar. Het beste is natuurlijk om dit vooraf te checken, behalve bij spoedeisende hulp. Ook in Spanje is het noodnummer 112.
Huisartsen-Orthopeed, Cardioloog, Dermatoloog, KNO Arts, etc. vindt U in Centro Medico Alfaz. Ze spreken daar Nederlands en U kunt bijna voor alles op het gebied van gezondheidszorg terecht. Tel.966860704

Verder nog een paar adressen:

Ambulance 24 uur spoedeisende hulp: Tel.900380088.  Spreken ook Nederlands.

Auto garage: ook voor Nederlandse APK, Eddy Kramer, N332 Altea Tel.965845401. www.garageeddykramer.com

Sateliet schotel: Satcomdigi.com Tel.965882285 en 609715145

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edit