• Een van de vele stranden. Dit strand is werkelijk om de hoek! Vele en grotere vindt U in het centrum van El Campello en Villayosa.

Naast alles wat met zon, strand en waterplezier te maken heeft en alle faciliteiten op het complex zelf, hierbij nog wat tips, alles binnen maximaal 30 kilometer van het appartement. Dit is slechts  een  kleine en willekeurige opsomming van hetgeen in de buurt te doen is. Er is nog zoveel meer te ontdekken! Een paar voorbeelden:

TREIN. Op 400 a 500 meter is het kleine treinstation VENTA LA NUZA. Leuk om de trein te nemen. Die gaat pal langs de kust zowel richting noorden b.v. Benidorm/Denia  als naar het zuiden richting Alicante. Als U naar de bekende boulevard van Alicante wilt dan moet U bij “Sangueta” overstappen op de trein aan de overkant. De laatste rit duurt 2 minuten. Kaartjes kunt U kopen uit de automaat in de trein zelf. Deze trein stopt ook in Villajoyosa, Benidorm, Denia.  Lekker makkelijk, geen parkeergedoe en leve de vino!

TERRA MITICA. Waanzinnig mooi, groot en uitgebreid attractiepark in de sfeer van de Efteling/Disney. Heel ruim en breed opgezet met veel palmen. Het is slechts 15 km van het appartement. Daar kunt U ter plaatse een kaartje kopen voor 1 dag en de 2e dag is voor de halve prijs. Maar U  kunt ook een kaartje kopen via internet. Een echte aanrader! www.terramiticabenidorm.com

 MUNDO MAR en AQUALANDIA Waterparc, dieren, dolfijnen. www.mundomar.es, www.aqualandia.net

TERRA NATURA ZOO en SAFARI AITANA. www.terranatura.com, www.safariaitana.com

GUADALEST, het dorpje Guadalest is echt bijzonder mooi en heeft een geweldig uitzicht

GROTTEN: CUEVAS DEL CANELORE. www.cuevasdelcanelobre.com

GOLFEN: BONALBA Golf 18 holes, 5 km van het appartement. www.alicante-spotlight.com/golf/bonalba_golf.htm

BOOTTRIP: een compleet dagje uit vanuit de haven van Alicante of Santa Pola naar het pirateneiland TABARCA. Zeer betaalbaar en leuk!

WATERVALLEN: een verfrissend dagje uit en een duik in het meer onder de watervallen  van “Les Fonts de l’ Algar”.

WIJN, OLIE EN CHOCOLADE PROEVERIJ: 1 uurtje rijden maar zeker de moeite waard. Wel vooraf reserveren: www.bodegavirtudes.com

VALOR CHOCOLADEFABRIEK: Valor is een heel bekend chocolademerk en een bezoekje meer dan waard. Slechts 15 minuten rijden naar Vilajoysia dat op zichzelf al een attractie is. Ook even vooraf reserveren.

KIJK OOK VOOR DE PLAATS EL CAMPELLO OP: WWW.ALICANTELIKEALOCAL.COM/EL CAMPELLO/

Maar nogmaals er is zoveel meer te zien! Als U bijvoorbeeld een stukje gaat toeren het binnenland in raakt U weg van de “gewone” wereld. Op zich is dat al een belevenis!

In januari, februari en maart staan bovendien de duizenden amandelbomen in bloei en kunt U overal langs de weg  citroenen en sinaasappels plukken.